zondag 12 september 2010

Salade met avocado en pijnboompitten

Salade
2 personen

2 avocado's
2 handen pijnboompitten
2 flinke handen verse spinazie
8-10 plakjes ontbijtspek of bacon
2 el olijfolie extra vierge
1 el balsamicoazijn
peper en zout
lekker vers ciabattabrood of ander vers brood

Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en snijd de helften in plakken. Rooster je pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Bak het ontbijtspek lekker bruin en knapperig.
Neem 2 borden en maak op elk bord een bedje van de spinazie. Verdeel de avocado en het spek erover. Bestrooi met de pijnboompitten. Maak een dressing van de olie en de azijn en voeg peper en zout naar smaak toe. Sprenkel over de borden. Serveer met lekker vers brood.

Simpelheid. Life's good. Lang leve Jamie Oliver.

1 opmerking:

  1. hmmmm dat ziet er toch ook weer lekkerrrr uit.
    Ik mis m´n vakantie nu al met al die zeëen van kooktijd....

    BeantwoordenVerwijderen