vrijdag 3 september 2010

Tian provencal

Hoofdgerecht
4 personen

1 grote courgette, in plakjes
1 grote aubergine, in plakjes
zout en peper
200 gr wilde en witte rijst of als je het kan krijgen rode rijst of Camargue-rijst
1 dl olijfolie
2 grote uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 tomaten, in plakjes
2-3 rolletjes geitenkaas, in plakjes
1 el verse tijmblaadjes
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
een flinke hand zwarte olijven zonder pit

Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrooi de courgette en de aubergine met zout en laat ze 15 min. in een vergiet uitlekken.
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit de ui en de knoflook glazig. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel dit mengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal (niet te klein) en schep de rijst erop. Dep de courgette en aubergine droog met keukenpapier. Verdeel ze om en om met de plakjes tomaat en de geitenkaas over de rijst. Breng op smaak met zout en peper en strooi de tijm, rozemarijn en olijven erover. Sprenkel de rest van de olijfolie erover en zet 35-40 min. in de oven.

Zomer op je bord.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen