woensdag 1 september 2010

Risotto met zoete aardappel en salie

Hoofdgerecht
4 personen

8 plakken prosciutto
1 dl extra vergine olijfolie
1 rode ui, in dunne partjes
600 gr. zoete aardappel, (als je het kan krijgen oranje) in blokjes
440 gr. risottorijst, bij voorkeur arborio
1,25 liter warme kippenbouillon
80 gr parmezaanse kaas, verkruimeld
3 el verse salie, blaadjes gescheurd

Leg de plakken prosciutto op een bakplaat en bak ze aan elke kant 1-2 min. onder een hete grill tot ze knapperig zijn.
Verhit 60 ml olie in een grote pan en bak de ui op matig vuur in 2-3 min zacht. Doe de zoete aardappel en rijst erbij en roer goed.
Giet er 1 soeplepel bouillon bij en blijf op matig vuur roeren tot alle vocht is opgenomen. Giet er dan weer een soeplepel bij tot alle bouillon erin zit en de rijst zacht en romig is.
Roer er de Parmezaanse kaas en 2 el salie door en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de risotto over de kommen en besprenkel met het restant olijfolie. Breek de prosciutto in stukjes en strooi met de rest van de salie over de risotto. Strooi er nog wat Parmezaanse kaas over en serveer.

Supersupersuper...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen