woensdag 1 september 2010

Geroosterde portobello's

Voorgerecht
2 personen

1 el pijnboompitten, geroosterd
2 portobello's, schoongemaakt
1 el citroensap
2 el olijfolie
1 teen knoflook, geperst
zout en peper
bladpeterselie, fijngesneden

Verwarm de oven voor op 220C.
Doe het citroensap in een kom en roer er 3 el water door. Roer de olie, knoflook en wat zout en peper in een ander kommetje door elkaar en verdeel de helft over de bodem van een klein ovenschaaltje waar de portobello's naast elkaar in passen.
Leg de portobello's met de open kant naar beneden in het schaaltje en besprenkel ze met de rest van het oliemengsel. Bak de paddestoelen 10 min. in het midden van de oven. Keer ze dan om en bestrijk de binnenkant met het verdunde citroensap. Zet nog 5 min. in de oven. Neem uit de oven en bestrooi met de peterselie en de pijnboompitten.

Ontzettend lekker!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen