vrijdag 3 september 2010

Caraïbische jerkmarinade

2 limoenen
1 kaneelstokje
2 tl piment
1 tl gemalen nootmuskaat
1 tl cayennepeper
1 el verse tijmblaadjes
olijfolie
zout, versgemalen peper

extra nodig: vijzel

Boen de limoenen, rasp de schil eraf en pers ze uit. Stamp in een vijzel je kaneelstokje tot er geen echt grote stukken meer in zitten. Voeg de specerijen, tijm, limoenschil en limoensap toe. Doe er een scheut olijfolie en flinke snuf zout en peper bij.

Deze marinade is echt ontzettend goed bij kip!

Voor het geval je denkt: als ik dat kaneelstokje moet fijnstampen kan ik net zo goed kaneelpoeder gebruiken :
NIET DOEN!  Het is raar, maar een kaneelstokje wat je fijnmaalt ruikt én smaakt veel lekkerder dan kaneelpoeder. Vreemd, maar waar...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen