zaterdag 18 september 2010

Romige kipfilet uit de oven met sinaasappel en mozzarella

Hoofdgerecht
4 personen

2 bolletjes mozzarella, in dikke plakken
4 perssinaasappels
1 pot gevogeltefond (4 dl)
5 dl slagroom
zout en peper
1 teen knoflook, geperst
3 lente-uitjes, in ringen
flinke hand basilicum, in reepjes
4 (maïs)kipfilets

Verwarm de oven voor op 180C.
Snij 2 sinaasappels elk in 4 mooie plakken, gooi de kapjes weg en laat de plakken uitlekken op keukenpapier.
Boen de andere sinaasappels schoon en rasp de schillen fijn af. Pers deze sinaasappels uit. Breng in een wijde pan het sinaasappelsap en de helft van de rasp met de gevogeltefond aan de kook en kook het vocht tot de helft in. Voeg de slagroom toe en kook alles tot een dikke romige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Meng de knoflook, lente-ui en basilicum met de rest van de sinaasappelrasp. Snij de kipfilets overlangs tot op 1 cm van de wand in en klap open. Wrijf ze in met zout en peper en verdeel het basilicummengsel over één helft van de filets maar laat een rand van 1 cm onbedekt.
Klap dicht en druk even aan. Leg de filets naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schenk de roomsaus over de kip en verdeel de plakken mozzarella en sinaasappel erover. Bestrooi de plakken sinaasappel heel dun met suiker.
Zet de schaal in het midden van de oven en bak in 45 min. gaar.

Superlekkere combinatie met die sinaasappel!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen