woensdag 1 september 2010

Tortellini boscaiola

Hoofdgerecht
2 personen (grote eters)

1 el olijfolie
4 plakken bacon, fijngesneden (of gerookte spekblokjes)
2 tenen knoflook, geperst
1 preitje, in ringen
1 bakje champignons, in plakjes
60 ml. droge witte wijn
3,7 dl. room
1 el verse tijm, alleen de blaadjes
1 pak koelverse tortellini met kaas/notenvulling
een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas

Bak de bacon in de olijfolie krokant op matig vuur. Doe de knoflook en de prei erbij en bak 2 min. mee. Doe de champignons erbij en bak tot de champignons zacht en bruin zijn. Doe de wijn, room en tijm erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken, tot de saus dik wordt.
Kook intussen de tortellini gaar. Giet af en laat uitlekken.
Strooi de Parmezaanse kaas over de saus en roer op laag vuur tot het is gesmolten. Breng op smaak met zout en peper.
Schep op.

Okee, slank is het niet. Maar als je het maar 1 keer per week eet, kan dat helemaal geen kwaad ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen