dinsdag 14 september 2010

Garnalen-maïsbisque

Voorgerecht, soep
4-6 personen

2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
50 gr boter of margarine
25 gr bloem
7,5 dl visbouillon
2,5 dl melk
115 gr gekookte en gepelde kleine garnalen
225 gr zoete maïs
verse dille, minstens een tl of gewoon naar smaak, fijngeknipt
hete pepersaus (tabasco)
1,2 dl room
zout
takjes dille voor de garnering

Maak eerst de visbouillon, zodat die klaarstaat.
Verhit de olijfolie in een grote, zware pan. Voeg de ui toe en bak op laag vuur 8-10 min.
Smelt intussen de boter in een andere pan. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1-2 min. Roer de bouillon en de melk erdoor, breng aan de kook en kook 5-8 min. Roer regelmatig.
Doe de garnalen met de maïs en de dille bij de ui. Verhit 2-3 min. en haal dan de pan van het vuur.
Giet de bloemsaus bij het garnalenmengsel en roer alles goed door. Haal 7,5 dl soep uit de pan en pureer dit in de keukenmachine of blender of met de staafmixer.Giet het weer in de pan en roer alles goed door. Breng op smaak met zout en tabasco. Voeg de room toe en roer hem door de soep. Verhit de soep tot hij bijna kookt.
Verdeel over kommen of borden, besprenkel nog wat met tabasco en leg er een takje dille op.

Een heerlijke, romige soep!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen