zaterdag 25 september 2010

Mexicaanse soep met tortillachips

Soep
4 personen

olijfolie
1 ui, gepeld en grofgehakt
2 tenen knoflook, gepeld en geperst
2 grote wortelen, geschild en grofgehakt
2 groene paprika's, grofgehakt
2 gele paprika's, grofgehakt
2 grote tomaten,  grofgehakt
2 laurierblaadjes
2 blokjes kippenbouillon
1 blik tomatenblokjes
zeezout en zwarte peper uit de molen

Garnering:
1 rijpe avocado
1 limoen
flinke hand tortillachips
gedroogde chilipeper

Zet een grote pan op matig tot laag vuur en schenk er een flinke scheut olijfolie in. Doe de ui, knoflook, wortel en paprika in de pan en laat ze 10 tot 15 min zachtjes bakken tot ze zacht zijn. Roer geregeld.
Doe er de gehakte tomaten en laurierblaadjes bij, verkruimel de bouillonblokjes in de pan en voeg de tomatenblokjes uit blik toe. Giet er 2 tomatenblikken water bij, breng aan de kook , draai het vuur laag en laat 20 min pruttelen. Roer regelmatig.
Snijd intussen de avocado in blokjes. Rasp de schil van de limoen en pers hem uit. Lepel de rasp en het sap door de avocado.
Als de soep  20 minuten heeft geprutteld kun je hem met bv. een aardappelpureestamper wat fijner stampen. Als je hem liever met stukken hebt kun je hem ook gewoon laten zoals hij is. Proef de soep en roer er naar smaak zout en peper door.
Schep de soep in kommen of borden, strooi er naar believen wat chilipeper over, schep op iedere portie een lepel avocado en verdeel er de tortillachips over.

Je kunt deze soep makkelijk als volledige maaltijd eten, lekker met brood erbij. Super in de winter!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen