zaterdag 18 september 2010

Gevulde courgetterolletjes

Voorgerecht/hapje
6-8 personen

4 kleine courgettes, schoongemaakt
olijfolie
250 gr ricotta
sap van een halve citroen
een scheutje extra vierge olijfolie
zeezout en gemalen zwarte peper
een hand verse basilicum, gehakt
50 gr pijnboompitten, geroosterd
balsamicoazijn

Schaaf de courgettes overlangs met een dunschiller en haal er ongeveer 40 goede reepjes uit. Leg de courgettereepjes op een ingevette bakplaat, een grote schaal of verdeel over borden en bestrijk met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en koel ze 20 minuten.
Meng de ricotta met het citroensap , de extra vergine olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep het basilicum en de pijnboompitten erdoor. Leg een theelepel ricottamengsel aan een kant van een courgettereep en rol deze op. Herhaal tot alles op is. Schik de rolletjes op een bord en maal er wat zwarte peper over. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn over en serveer.

Lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen