zondag 12 september 2010

Bladerdeegtaartjes met vijgen en geitenkaas

Hoofdgerecht
4 personen

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
300 gr zachte geitenkaas, in brokjes of plakjes
6 verse vijgen, in plakjes
100 ml balsamicoazijn

Verwarm de oven voor op 200C.
Snijd 2 bladerdeegplakjes elk in 8 reepjes. Bestrijk de randen van de andere plakjes met water en leg er de reepjes op om opstaande randen te vormen.
Leg de plakjes op een met bakpapier belegde bakplaat en prik met een vork wat gaatjes erin. Bak 15 min. voor in de oven.
Neem de bodems uit de oven, het kan zijn dat de bodems zo hoog zijn opgekomen dat ze net zo hoog zijn als de rand, dan moet je ze gewoon met een vork of lepel induwen. Het gaat dan wel stuk, maar daar zie je toch niks van.
Beleg met de vijgen en de geitenkaas en zet nog 8-10 minuten terug in de oven. Bedruppel de taartjes daarna met de balsamicoazijn.

Heel lekker met de salade met linzen en artisjok (zie salades/bijgerechten).

Verse vijgen zijn gewoon verkrijgbaar op de markt (in de herfst) en zijn daar ook niet schreeuwend duur.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen