donderdag 16 september 2010

Chipolatapudding met boerenjongens

Nagerecht
8 personen

1 l melk
geraspte schil van 1 sinaasappel
8 el suiker
4 eieren
4 el maïzena
1 pak lange vingers (koop voor de zekerheid 1 pak extra)
1 pot boerenjongens
300 ml slagroom

Breng de melk met de sinaasappelschil tegen de kook aan. Mix 4 el van de suiker met de eieren en de maïzena tot een romige crème. Schenk er langzaam, al mixende de hete melk bij. Doe alles terug in de pan en verhit het mengsel al roerende tot het een dikke pudding wordt. Laat er heel even de kook overheen gaan (zodra je de eerste bubbels ziet is het goed) en draai het vuur uit.
Bedek de bodem van een rechthoekige schaal (20x30) met lange vingers. Laat de boerenjongens in een zeef uitlekken en vang de brandewijn op. Sprenkel de helft van de brandewijn over de lange vingers. Giet er de helft van de hete pudding overheen. Bedek opnieuw met een laag lange vingers en sprenkel er de rest van de brandewijn over. Bestrooi met de rozijnen en schenk de rest van de pudding erover. Bestrooi met 2 el suiker.
Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan in de koelkast.
Sla de slagroom lobbig  met de rest van de suiker. Snijd de pudding in stukken en serveer met lekker veel slagroom!

De dag erna NOG lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen