vrijdag 17 september 2010

Ossenhaasmedaillons met morieljes

Hoofdgerecht
4 personen

1 handvol verse tijmblaadjes
8 ossenhaasmedaillons van 85 gr.
olijfolie
2 handjes gedroogde morieljes
zeezout en zwarte peper uit de molen
2 sjalotjes, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
1 wijnglas marsala
4 el crème fraîche

Doe de gedroogde morieljes in een kommetje en overgiet met kokend water. Zet apart.
Hak de helft van de tijm fijn en strooi met een beetje olijfolie over de medaillons. Wrijf de tijm en olie in het vlees en laat 10 min. intrekken.
Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag, bestrooi de medaillons aan beide kanten met zout en peper en schroei ze aan elke kant in 2 min. dicht, dan zijn ze medium gebakken. Schep ze op een (warm) bord en laat 5 min. rusten terwijl je de saus maakt.
Zet het vuur laag, doe wat extra olijfolie in de pan en voeg de sjalotjes, knoflook en resterende tijm toe. Giet na een minuut de morieljes af en doe die er ook bij. Voeg de marsala toe. Het kan dat die een seconde of 20 in de pan opvlamt, dat is prima. Roer er nu de crème fraîche door. Breng op smaak met peper en zout. Geef per persoon 2 medaillons, schenk er de saus overheen en serveer.

Werkelijk FAN-TAS-TISCH! Die morieljes!  Wel nogal duur, maar daar krijg je dan ook wel iets voor terug! Echt iets voor met de Kerst of een andere speciale gelegenheid, en zeer snel klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen