zondag 5 september 2010

Chocoladebrownies met noten

Gebak
15 stuks

250 gr boter
500 gr fijne kristalsuiker
100 gr cacaopoeder
4 eieren, geklutst
100 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr noten (pistachenoten of hazelnoten of walnoten of pecannoten of macadamianoten of een leuk mengsel)

Verwarm de oven voor op 180C.
Doe boter, suiker en cacaopoeder in een pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de boter is gesmolten. Laat het mengsel een beetje afkoelen.
Klop de eieren erdoor. Roer bakmeel en noten erdoor en schenk het beslag in een braadslee van 20 x 30 cm of in een brownievorm. Bak ca. 25 min. of tot de taart net gaar is. Bak hem niet te lang want dan wordt hij te droog en de textuur moet juist vochtig zijn!
Laat in de vorm afkoelen en snijd in vierkante stukken.

Brownies zijn altijd goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen