donderdag 26 augustus 2010

Zomerfruitsalade met limoen,munt en vanillesiroop

Nagerecht

1 doosje aardbeien
1 meloen
1 doosje blauwe bessen
2 perziken
(hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar wens, je kunt ook nog ander fruit toevoegen zoals kersen, bramen etc.) In feite kun je elke soort fruit gebruiken die je wilt. Op de foto: perziken, pruimen, cantaloupemeloen en abrikozen.

Siroop:

100 gr lichtbruine basterdsuiker
klein bosje verse munt, blaadjes geplukt steeltjes bewaard)
geraspte schil en sap van 2 limoenen
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden ,zaadjes eruit geschraapt, peul bewaard

Maak de siroop: breng de suiker en muntsteeltjes met 200 ml water aan de kook in een steelpannetje. Draai het vuur uit en voeg de limoenschil- en sap, vanillestokje- en zaadjes toe. Meng door elkaar en laat afkoelen. De siroop zal dikker worden als hij goed is afgekoeld.

Was het fruit, snijd het naar believen en verdeel over een schaal. Schenk de helft van de siroop over het fruit, dek af en laat op een koele plaats een paar uur marineren.
Strooi voor het serveren de muntblaadjes erover. Geef er naar wens yoghurt/griekse yoghurt/hangop/mascarpone/slagroom of wat je maar lekker vindt bij!
De resterende siroop kun je in een schaaltje op tafel zetten om er nog extra overheen te sprenkelen.

Dit lijkt misschien ingewikkeld en veel werk, maar je maakt die siroop echt snel en dat is eigenlijk bijna het enige wat je hoeft te doen. En de smaak is echt fantastisch, ik heb dit pas 1 keer gemaakt maar ik vond het meteen al de moeite om hem hier op mijn blog te zetten! (ook een beetje voor Sabien ;-)

1 opmerking:

  1. supersuper lekker! En als het geen zomer is, dan wordt het dat meteen! Mjammie

    BeantwoordenVerwijderen