zondag 29 augustus 2010

Gegratineerde vijgen met vanille-amandelcrème

Nagerecht
4 personen

8-12 verse vijgen, gehalveerd
1 ei
3 eidooiers
merg uit 1 vanillestokje
50 gr poedersuiker
1 el honing
30 gr gemalen amandelen
1 el grappa
4 bolletjes vanilleijs

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Verdeel de vijgen over 4 schaaltjes, leg ze met de schilkant naar beneden. Verwarm het ei en de eidooiers samen met het vanillemerg,de poedersuiker en de honing au bain marie. Klop het mengsel tot het dik en schuimig is. Roer dan de amandelen erdoor en de grappa. Schep dit mengsel over de vijgen in de schaaltjes en laat het mengsel mooi lichtbruin kleuren onder de grill. Serveer met een bolletje ijs er bovenop.

Dit toetje is ideaal voor als je eens iets speciaals hebt. Het is ontzettend lekker maar ook heel licht, dus kan perfect na een zware maaltijd. En het ziet er ook nog eens heel mooi uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen