donderdag 26 augustus 2010

Italiaanse liefde

Nagerecht

125 ml slagroom
1 el suiker
125 gr mascarpone
100 ml advocaat
een flinke hand rozijnen
grappa
cantuccinikoekjes

Week de rozijnen een paar uur in de grappa. Je moet zelf weten hoeveel grappa je gebruikt,maar de rozijnen moeten wel een beetje onderstaan.
Klop de slagroom stijf met de suiker. (als je 1 el suiker niet zoet genoeg vindt kun je er natuurlijk meer bij doen)
Klop met de mixer op de laagste stand de mascarpone en de advocaat erdoor. Ik moet er wel bij zeggen dat bovenstaande hoeveelheden een beetje bij benadering zijn. In ieder geval moet je uiteindelijk een dikke, bleekgele substantie hebben.
Schep de rozijnen uit de grappa en roer door het mascarponemengsel. Serveer met de cantuccini.

Dit recept is ZO schandalig lekker dat het je helemaal niks meer kan schelen al zou je er 5 kilo van aankomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen