zaterdag 28 augustus 2010

Gegrilde aubergines

Bijgerecht
2 personen

1 aubergine, in niet te dikke, ronde plakken gesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
1 hand basilicum, blaadjes gescheurd
zout en peper
olijfolie extra vierge

Bestrijk de aubergineplakken licht met olijfolie.
Verhit een grillpan op hoog vuur. Leg er , als hij goed heet is, de aubergineplakken in (zoveel als past). Laat liggen tot ze mooie grillstrepen hebben gekregen (draai zo nu en dan even om om te kijken). Draai dan alle plakken om en doe de andere kant. Herhaal tot alles is gegrild.
Verdeel de aubergine over een bord of schaal. Bestrooi met de fijngesneden knoflook en peper en zout. Besprenkel met de olijfolie en strooi de basilicum erover. Je kunt in plaats van basilicum ook andere kruiden gebruiken, bv. peterselie, oregano, salie etc. Wat je maar wilt eigenlijk.
Zowel warm als koud erg lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen