vrijdag 27 augustus 2010

Mozzarella marinata

Voorgerecht
4 personen

2 bollen buffelmozzarella
1 citroen
125 ml crème fraiche
zeezout en zwarte peper uit de molen
verse basilicum, blaadjes gescheurd
beetje gedroogde oregano
beetje chilipeper
olijfolie extra vierge

Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over een groot bord of een schaal.
Citroen schoonboenen en de schil raspen. De helft van de citroen uitpersen en het sap met de rasp door de crème fraiche roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
Smeer de crème fraiche uit over de mozzarella en bestrooi met de kruiden en de chilipeper. Besprenkel met wat olijfolie en strooi er eventueel wat extra zwarte peper over.
Serveer met lekker knapperig brood.

Weer een voorbeeld van "hoe simpel kan het zijn?"...

Je kunt trouwens ook goedkope mozzarella gebruiken, heb ik zelf ook heel vaak gedaan, maar als je echt niet hoeft te bezuinigen koop dan absoluut buffel; veeeeeeeeel lekkerder!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen