zaterdag 28 augustus 2010

Bananencheesecake met caramelsaus

Gebak
6-8 personen

Bodem
1 pak bastognekoekjes
50 gr boter, smelt wat extra, voor de zekerheid

Vulling
6 bananen
sap van 1 citroen
3 eieren
450 gr roomkaas (bv Philadelphia naturel)
100 gr suiker
1 tl kaneel

Saus
So!Go Caramel Fudge Sauce  (het kan zijn dat mensen zo afgeleid worden door deze hemelse Caramelsaus dat ze niet meer op je cheesecake letten, als je dat wilt voorkomen koop dan gewoon goedkope caramelsaus bij de supermarkt, je kunt het ook helemaal weglaten maar ja).

Verwarm de oven voor op 180C.
Verkruimel de koekjes, voeg de gesmolten boter toe, verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm van ongeveer 20 cm doorsnee. Als je merkt dat het mengsel te droog is voeg dan wat meer boter toe. Druk goed aan. Zet 10-15 min. in de oven.

Haal de bodem nu uit de oven en zet apart. Temper de oven tot 140C.
Prak 3 bananen met 1 el citroensap fijn met een vork. Voeg de overige ingrediënten van de vulling toe en klop stevig, zodat het een homogeen mengsel wordt. Schenk in de springvorm en bak 1 uur.
Zet dan de oven uit en laat 1 uur in de oven afkoelen. Haal de taart er dan uit, laat hem helemaal afkoelen en zet in de koelkast.

Snijd de overgebleven bananen vlak voor het opdienen in plakjes en besprenkel met de rest van het citroensap, zorg dat alle plakjes goed bedekt zijn dan worden ze niet bruin. Leg ze op de taart, strooi er kaneel overheen en dien op met de saus.

Walgelijk lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten