zondag 29 augustus 2010

Chicken parmigiana

Hoofdgerecht
2 personen

olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 blik tomatenblokjes
1 tl suiker
1 flinke hand verse basilicum, blaadjes gescheurd
2 kipfilets
1 bol mozzarella
1 flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
groene salade
lekker vers brood

Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en roerbak de knoflook een paar seconden. Voeg de tomatenblokjes, suiker, 1 tl zout en wat versgemalen zwarte peper toe. Laat de saus zachtjes 15 min koken tot hij wat is ingedikt. Neem de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kipfilets aan elke kant 2-3 min. tot ze goudbruin zijn. Leg ze in een niet te grote ovenschaal.
Schenk de tomatensaus over kip, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de Parmezaan. Sprenkel er nog wat extra olijfolie over.
Bak de kip 20 min. in de oven tot de kaas bubbelt.
Serveer met lekker vers brood en groene salade. Geniaal.

Gisteravond voor het eerst gemaakt en nu al een favoriet!!

1 opmerking:

  1. Hoi Angeline,
    nog maar nauwelijks gelezen en meteen met kleine variaties bereid. Het was heerlijk en dit recept doe ik zeker nog een keer, misschien met wat meer groente is de saus, zodat je er geen salade bij hoeft te maken. Heerlijk!!!
    Groeten van Mariejosé en Jaap

    BeantwoordenVerwijderen