zondag 29 augustus 2010

Fricassee van varkenshaas met olijven en salie

Hoofdgerecht
4 personen

2 el olijfolie
100 gr gerookte spekblokjes
2 rode uien, in ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
50 gr gedroogde tomaten, in reepjes
500 gr varkenshaas, in niet te kleine blokjes, met peper en zout bestrooid en door de bloem gehaald
zout en peper
2 el bloem
1/2 kippenbouillonblokje
1 dl room
100 gr zwarte olijven, pitloos
2 el verse salie, fijngesneden

Verhit de olie in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de spekjes bruin en krokant. Voeg de ui, knoflook en gedroogde tomaat toe en bak deze 5 min. mee. Doe de varkenshaas in de pan en bak 4-5 minuten mee tot het vlees begint te kleuren. Los de kippenbouillon op in 1 dl. heet water en schenk dit met de room in de pan. Voeg de olijven en de salie toe en roer goed  tot de fricassee begint te binden en er een dikke saus ontstaat. Laat alles nog 5 min. zachtjes koken.
Serveer met geroosterde aardappels uit de oven.

Favoriet van velen!

2 opmerkingen:

  1. onder andere favoriet van mij! Mensen, maak dit, zelfs ik kan dit niet laten mislukken en het is echt heerlijk!
    Wouter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. NIET TE VERSMADEN (gisteren weer gemaakt!)het woord ´lekker´ krijgt een nieuwe dimensie...

    BeantwoordenVerwijderen