vrijdag 27 augustus 2010

Kleverige chocoladepuddinkjes

Nagerecht
4 personen

125 gr pure chocola, in stukjes
125 gr boter
3 grote eieren
150 gr suiker
35 gr bloem
boter en bloem voor de vormpjes

Verwarm de oven voor op 200 C.
Vet 4 ovenvormpjes in met boter en bestrooi met bloem. Tik de overtollige bloem eruit in de gootsteen.
Smelt de chocola met de boter au bain marie. Roer zo nu en dan tot alles is gesmolten. Klop in een kom de eieren,suiker en bloem tot ze gemengd zijn. Klop er geleidelijk het chocolademengsel door. Giet het puddingmengsel in de vormpjes en zet 10-12 minuten in de oven, tot ze aan de bovenkant gebarsten en aan de rand stevig zijn. Tijdens het bakken rijzen ze heel hoog, naderhand zakken ze helemaal in,dat hoort zo!

Je kunt de puddinkjes meteen serveren, dan zijn ze vanbinnen nog vloeibaar. Ik vind het zelf altijd lekkerder om helemaal af te laten koelen of zelfs een nacht in de koelkast te zetten, want dan krijg je een soort hele lekkere chocoladecréme, zalig! Als je het echt koninklijk wilt maken doe je er ook nog slagroom bij,maar het heeft het eigenlijk niet nodig.

Dit nagerecht is de favoriet van velen, iedereen vindt het altijd heel lekker. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt, die bladzijde in dat kookboek (Hoe te eten, Nigella Lawson) is bezaaid met vieze vlekken van boter en chocola! Echt een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten