vrijdag 27 augustus 2010

Gnocchi met tomatensaus en mozzarella


Hoofdgerecht
2 personen

1 pak gnocchi 
2 blikken tomatenblokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
Flinke hand verse basilicum, blaadjes gescheurd en extra voor de garnering
1 bol buffelmozzarella
chilivlokken
zout en peper
flinke scheut balsamicoazijn

Zet een pan water op voor de gnocchi.
Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan of hapjespan. Doe de 2 blikken tomatenblokjes erin. Voeg de knoflook, de basilicum, een flinke snuf chilipeper (als je niet van heet houdt wat minder) en de balsamicoazijn toe. Laat 15 minuten sudderen tot de saus wat ingedikt is. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
Op een gegeven moment kookt je water, doe er de gnocchi in. Ze zijn goed als er een paar komen bovendrijven. Wacht niet te lang want dan kook je ze tot moes.
Giet de gnocchi af, roer ze door de saus en schep in kommen. Verdeel dan de buffelmozzarella over de kommen en bestrooi met basilicum. Sprenkel er nog wat olijfolie over als je wil, bij voorkeur lekkere extra vierge.

Kan het zó simpel zijn? Ja.

Al jaren TOPfavoriet!

1 opmerking:

  1. Mag ik één tipje geven?
    Voor echte lekkere tomatensaus moet je eigenlijk de itaiaanse tomaten gebruiken. Deze kun je niet bij de AH kopen maar zijn wel bij de jumbo te koop. Het zijn van die langwerpige tomaten. Deze zijn voller van smaak en minder waterig...

    Grtz, Naad (blijf een italiaan he...;))

    BeantwoordenVerwijderen