vrijdag 27 augustus 2010

Carbonara met courgette

Hoofdgerecht
2-3 personen

zout en zwarte peper
1 grote courgette, in plakjes
penne
2-3 eidooiers, zo vers mogelijk en liefst biologisch
1 dl slagroom
geraspte Parmezaanse kaas, 2 handen
olijfolie
gerookte spekblokjes
een bosje verse tijm,alleen de blaadjes

Breng een pan water aan de kook.
Doe de eidooiers in een kom, voeg de slagroom en de helft van de kaas toe en klop door elkaar. Voeg wat zout en peper toe en zet apart.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak de spekjes bruin en krokant. Doe de plakjes courgette erbij en voeg 2 flinke mespunten zwarte peper toe. Strooi de tijmblaadjes erover en roer door elkaar. Laat alles bakken tot de courgette goudbruin en zacht is.
Intussen heb je de penne gekookt. Giet af en doe terug in de pan. Roer (van het vuur af!!) het courgettemengsel erdoor en dan het eimengsel. Schep op en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.

 Zeer gemakkelijk en TOPfavoriet!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen