vrijdag 27 augustus 2010

Zoete kerstomaatjes en worstjes uit de oven

Hoofdgerecht
2 personen (evt. 3)

1 kilo tomaten, verschillende soorten. (bv.cherrytomaten, Tasty Tom, gele cherrytomaten, Romaatjes) cherrytomaten heel laten, grotere tomaten halveren of in kwarten.
paar takjes tijm
paar takjes rozemarijn
2-3 laurierblaadjes
1 el gedroogde oregano
3 tenen knoflook, fijngehakt
6-8 lekkere worstjes (ik neem zelf altijd de Catalaanse braadworstjes van AH , maar je kunt natuurlijk ook andere nemen,alleen niet te dunne)
olijfolie
flinke scheut balsamicoazijn
zout en peper
lekkere verse ciabatta, turks brood of goed stokbrood

Wil je voor meer personen koken, neem dan gewoon meer tomaten,meer worstjes en een grotere braadslee.

Verwarm de oven voor op 200C. Neem een passende braadslee (metaal!) waar de tomaten in een enkele laag in passen. Was en droog de tomaten en doe ze samen met de takjes kruiden,laurier,oregano, knoflook en worstjes in de braadslee.Besprenkel alles flink met olijfolie en balsamicoazijn en strooi er peper en zout over. Hussel alles goed door elkaar, zorg dat de worstjes uiteindelijk bovenop liggen.
Zet de braadslee 30 minuten in de oven, haal er dan even uit om alles nogmaals goed door elkaar te husselen en zet nog 15-30 minuten terug in de oven,afhankelijk van hoe bruin je de worstjes wilt hebben.
Serveer met lekker knapperig vers brood.

Werkelijk een TOPPER! Het is supermakkelijk want eigenlijk hoef je alleen maar alles in de braadslee te kieperen en vervolgens kun je lekker iets anders gaan doen. Al ontelbare keren gemaakt en elke keer weer even heerlijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten