vrijdag 27 augustus 2010

Rozemarijn-rozijnencake

Gebak

250 gr boter (leg de boter VER van tevoren uit de koelkast, en dan bedoel ik echt een halve dag of zo. Minstens een paar uur)
250 gr fijne kristalsuiker
4 eieren, geklutst
250 gr zelfrijzend bakmeel
1 el fijngehakte rozemarijn (als je het lekker vindt méér!)
150 gr rozijnen
2 el fijne kristalsuiker, voor het bestrooien

Verwarm de oven voor op 180C.
Klop boter en suiker met een pollepel tot een luchtig,zacht mengsel. Voeg de eieren geleidelijk toe en roer na elke toevoeging tot het mengsel glad is en alle eieren zijn opgenomen.
Voeg het bakmeel, de rozemarijn en de rozijnen toe en roer goed.
Schep het beslag in een beboterde braadslee van 20x30 en bestrooi gelijkmatig met de fijne kristalsuiker. Bak 40 minuten tot de cake goudbruin en veerkrachtig is. Laat in de braadslee afkoelen, snijd in vierkante stukken en serveer.
In een vershouddoos een week te bewaren.

Gebak met rozemarijn erin?? JA! 2 stukken graag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen