donderdag 26 augustus 2010

Penne met aubergine en ricotta

Hoofdgerecht
2 personen en een kleine 3e

penne
1 aubergine, in blokjes gesneden
half bakje ricotta, losgeroerd met wat olijfolie en peper en zout. Als je het lekker vindt kun je er ook wat gedroogde kruiden zoals oregano aan toevoegen.
verse basilicum, blaadjes gescheurd
1 blik tomatenblokjes
olijfolie
1 teentje knoflook, fijngesneden
eventueel geraspte parmezaanse kaas

Zet een pan water op voor de pasta. Als het water kookt en de penne zit erin:
Bak de aubergine op hoog vuur bruin in olijfolie.Draai het vuur dan een stuk lager en voeg de tomatenblokjes en de knoflook toe en peper en zout naar smaak. Laat op laag vuur staan tot de penne gaar is, roer af en toe door.
Giet de penne af en roer de saus erdoor.
Verdeel over de borden en verdeel de ricotta erover. Bestrooi met de basilicum en eventueel met parmezaanse kaas.
Heel weinig moeite, heel veel smaak. In 20 minuten op tafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen