vrijdag 27 augustus 2010

Vanille-ijs met compote van gele pruimen en rozemarijn

Nagerecht
6 personen

200 gr fijne kristalsuiker
100 ml zoete dessertwijn (bv. Sauternes)
een paar takjes rozemarijn
500 gr gele pruimen (pit verwijderd, gehalveerd of in kwarten)
vanille-ijs

Verhit in een pannetje op laag vuur de suiker, 100 ml. water, de wijn en de takjes rozemarijn. Laat het geheel zachtjes koken en voeg dan de pruimen toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen en zet dan het vuur uit.
Laat de compote helemaal afkoelen en haal dan de rozemarijn eruit.

Doe wat vanilleijs op een mooi bordje, doe wat compote in een kommetje en zet dat ook op het bordje.
Serveer met een glaasje dessertwijn, bij voorkeur die die je ook hebt gebruikt in de compote.

Ik hoor je al denken : pfff, wat een gedoe, compote maken! Maar het stelt echt geen drol voor en de smaak met die rozemarijn erin is echt zeer verrassend en erg lekker! Ook is het een voordeel dat je het al van tevoren kunt klaarmaken en op het moment zelf eigenlijk alleen nog maar het ijs op hoeft te scheppen.
Overigens kun je de compote ook maken met witte druiven, is ook erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen