zaterdag 6 februari 2016

Salade met kerrie-cashewnoten, roquefort en peer

Voorgerecht, 4 personen



Kerriecashews:
1 el boter
100 gr ongezouten cashewnoten
1 tl kerriepoeder
1 el bruine suiker
1/2 tl zeezout
snufje cayennepeper of meer naar smaak

Dressing:
3 el rodewijnazijn
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el scherpe mosterd
1 el honing of meer naar smaak
70 ml olijfolie

Salade:
1 doyenne du comice-peer, niet al te rijp
150 gr babyspinazie of andere lekkere groene blaadjes
1 kleine rode ui, in dunne ringen
8 pitloze witte druiven
125 gr roquefort, verkruimeld

Smelt voor de kerriecashews de boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak er de noten en de andere ingrediënten al omscheppend in tot de noten zijn omhuld met een dun laagje en knapperig zijn. Laat uitlekken op keukenpapier (niet te lang want anders plakken ze eraan vast en je krijgt ze er bijna niet meer vanaf gepulkt).
Pureer voor de dressing de azijn, knoflook, mosterd en honing met de staafmixer in een hoge beker, totdat de knoflook helemaal glad is. Giet al mixend de olie in een dunne straal erbij tot de dressing bindt (ik heb zelf de olie er meteen bij gedaan en alles in één keer gemixt, werkte ook prima). Breng op smaak met peper en zout.
Schil de peer niet, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne repen. Hussel de spinazie door de dressing en schep de peer en de uiringen erdoor. Verdeel over de borden en verdeel daarna de druiven en de roquefort erover. Bestrooi met de cashews.

Z-A-L-I-G. Ook prima als hoofdgerecht te eten natuurlijk, gewoon een grotere portie serveren, dat vindt niemand erg.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen