zondag 7 februari 2016

Gestoofde appels met kaneel, kruidnagel en crème fraiche

Nagerecht, 4 personen

4 appels, liefst zure
5 tot 6 el suiker, of naar smaak
1 el boter
sap en rasp van 1 sinaasappel
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
crème fraiche

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in partjes. Doe ze in een pan (ik gebruik hiervoor een hapjespan of koekenpan), bestrooi met de suiker, leg de el boter erop, doe het sinaasappelrasp en -sap erbij en ook de kruidnagels en het kaneelstokje. Leg een deksel op de pan en kook de partjes appel tot ze gaar zijn. Eet warm met de crème fraiche of eventueel met bruine suiker erover.

Dit is zo geniaal simpel, geweldig! Nigella Lawson is the Queen of food. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen