dinsdag 9 februari 2016

Pastinaaksoep met peterselie-olie

Voorgerecht, soep, 4 personen

Soep: 
60 gr roomboter
3 tenen knoflook
125 gr ui, fijngesneden
1 l groentenbouillon
500 gr pastinaak, geschild, in blokjes
200 gr knolselderij, geschild, in blokjes

Peterselie-olie
handvol platte peterselie
75 ml olijfolie
1 teen knoflook

Pureer voor de peterselie-olie de peterselie, olijfolie en knoflook met een snuf zout in de blender of met de staafmixer.

Verwarm voor de soep de boter in een soeppan. Bak hierin de knoflook en ui 10-15 minuten op laag vuur goudgeel en zacht. Voeg de bouillon, pastinaak en knolselderij toe, breng aan de kook en laat 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Sprenkel er de olie over en serveer.

Ah, soep. Altijd goed. Altijd makkelijk. Altijd lekker. En zeker deze!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen