dinsdag 9 februari 2016

Bruschetta met prosciutto, buffelmozzarella en geroosterde tomaat

Voor 2 vraatzuchtige personen

1 stokbrood, in sneetjes
lekkere ham, bv. Italiaanse prosciutto of Spaanse Pata negra
buffelmozzarella, 2 bollen
4 tot 6 tomaten, gehalveerd
olijfolie
peper en zout
eventueel 2 tenen knoflook, fijngesneden
eventueel wat basilicumblaadjes voor erop

Verwarm de oven voor op 220C.
Doe de tomaten in een braadslee met een flinke scheut olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen en eventueel de fijngesneden knoflook. Schep door elkaar en zet 20-25 minuten in de oven tot de tomaten sissen en flink zijn gekrompen.
Verhit intussen een grillpan tot gillend heet. Bestrijk de sneetjes brood met olijfolie en grill ze tot ze zwarte streepjes hebben en van buiten lekker knapperig zijn maar van binnen nog lekker zacht.

Zet de braadslee met de tomaten en de prosciutto, mozzarella en sneetjes brood op tafel en maak je eigen broodjes: eerst de ham, dan tomaat en mozzarella erbovenop en eventueel nog wat basilicum.

Dit vinden wij hier thuis zó godsgruwelijk lekker dat we niet eens ons best doen om het als voorgerecht of hapje te eten. Wij eten dit als hoofdmaaltijd en zitten dan onbeschaamd te schransen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen