vrijdag 5 februari 2016

Broodkrans met rozemarijn

Voor bij de soep. Of de lunch. Ontbijt. Of zomaar, tussendoor. Hmmmm



Voor 8 bolletjes
2 zakjes gist (14 gr)
300 ml lauwwarm water
500 gr bloem, plus wat extra
snuf zout
2 el olijfolie
naaldjes van een paar takjes rozemarijn, fijngehakt

Laat de gist in het lauwwarme water oplossen. Doe het dan bij de bloem, rozemarijn, zout en de olijfolie en kneed zeker 10 minuten tot een glad en soepel deeg ontstaat. Voeg zo nodig iets water of bloem toe om een soepel, niet plakkend deeg te krijgen. Laat het deeg in een ingevette kom afgedekt met plastic folie een uur rijzen.

Kneed het daarna nogmaals goed en verdeel het deeg dan in acht (of als je wilt meer) gelijke bolletjes. Rol ze tussen je handen en leg ze iets uit elkaar in een kransvorm op een ruim met bloem bestoven bakplaat (ik gebruik meestal bakpapier). Laat nogmaals 30 minuten rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 180C. Bestuif het brood royaal met bloem en bak het in circa 30 minuten gaar.

Het lijkt heel wat, brood bakken, maar dit is echt makkelijk en heel erg de moeite waard! En zeg nou zelf: het is toch honderd keer leuker om zo'n zelfgemaakte krans op tafel te zetten dan een paar afbakbroodjes van de Lidl??

Uit het ontzettend leuke boekje "Uit de oven van Van Boven" van Yvette van Boven, de beste keukenprinses van Nederland.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen