vrijdag 5 februari 2016

Bloemkool uit de oven met kaneel

Bij- of hoofdgerecht, 2 personen

1 bloemkool
1/2 tl kaneel
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl grof zout
1 tl sesamolie
3 el olijfolie

Doe de specerijen in een kommetje en roer door elkaar met de sesam- en olijfolie. Verdeel de bloemkool in niet te kleine roosjes en bestrijk ze met het kaneelmengsel. Doe de bloemkool in een braadslee of leg op de bakplaat en rooster ze 20-25 minuten op 230C.

Geloof me, als je je bloemkool één keer op deze manier hebt gegeten wil je nooit meer anders! Dit gerecht is bij ons al tijden favoriet in de wintermaanden. Wij eten het vaak als hoofdgerecht samen met de appels met rode ui en rozijnen uit de oven, dat recept staat ook op dit blog. Maar natuurlijk is het ook heerlijk als bijgerecht bij bijvoorbeeld aardappels en worst.

Uit het Forest Feast Kookboek (ik zeg: meteen bestellen!)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen