vrijdag 5 februari 2016

Courgetteplaattaart

6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid, of vers bladerdeeg
1 courgette, in schijfjes
ricotta
pesto
olijfolie
zout en zwarte peper uit de molen
eventueel pijnboompitten, geroosterd
eventueel vers basilicum

Maak de bladerdeegplakjes aan elkaar, in een rechthoek. Bedek met ricotta en verdeel daarover 3 el pesto.
Verdeel de schijfjes courgette erover, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper.
Bak 15-20 minuten in de oven op 200C.

Optioneel: bestrooi na het bakken met de geroosterde pijnboompitten en de basilicumblaadjes.

Dit is uitermate simpel, en uitermate lekker. Uit het Forest Feast Kookboek van Erin Gleeson, een absolute aanrader. Een heel mooi boek om te zien, je krijgt meteen zin om de recepten te maken, en het is 100% vegetarisch. Kun je je voornemen om minder vlees te eten waarmaken zonder enige moeite ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen