zondag 17 oktober 2021

Ovenrijst met kaneel en cherrytomaten

 4-6 personen

800 gr cherrytomaten
12 tenen knoflook, gepeld
4 sjalotten, gepeld, in blokjes van 3 cm
bosje koriander, grof gesneden met stelen en al
bosje tijm, alleen de blaadjes
4 kaneelstokjes
100 ml olijfolie
300 gr basmatirijst
600 ml kokendheet water
zout en zwarte peper

Verwarm de oven voor op 160C.

Verdeel de tomaten, knoflook, sjalotten, kruiden en kaneelstokjes in een diepe braadslee. Giet de olijfolie erover, bestrooi met zeezout en royaal versgemalen zwarte peper en zet 1 uur in de oven.
Haal de braadslee uit de oven, strooi de rijst in een gelijkmatige laag over de groenten zonder alles door elkaar te roeren en zet opzij.

Verhoog de oventemperatuur tot 220C.

Overgiet de inhoud van de braadslede rustig met het kokendhete water. Dek de braadslede strak af met aluminiumfolie en zet 25 minuten in de oven. Haal de braadslede uit de oven en laat nog 10 minuten afgedekt staan. Verwijder de folie, schep de rijst rustig door en dien op.

Dit is een geniaal recept uit het kookboek Simpel van Ottolenghi (wie kent hem niet??). Het lijkt misschien veel werk, maar eigenlijk is het juist uitermate, nou ja: simpel! Het staat vooral in de oven.
Je kunt dit zo eten, als vegetarisch hoofdgerecht, maar samen met de lamsburgertjes en de perziksalade die ook op dit blog staan is het echt een supermenu!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten