zondag 17 oktober 2021

Chocoladepudding

4-6 personen

35 gr custard
1/2 liter volle melk
35 gr suiker
200 gr pure chocolade, in stukjes
1 grote el oploskoffie
slagroom 

Roer de custard en suiker door elkaar in een kommetje.
Neem 3 el van de melk en roer dit door het custardmengsel. Ik gebruik hier altijd een garde voor.
Verwarm de resterende melk. Roer er tijdens het verwarmen de oploskoffie door en smelt daarna de chocolade erin. Als de chocolade helemaal is gesmolten, voeg dan al roerend het custardmengsel toe.
Breng het geheel al roerend aan de kook en laat al roerend ca. 3 minuten zachtjes doorkoken (dit is de aanwijzing die op de custardverpakking staat, mijn ervaring is dat het eigenlijk al genoeg is als de kook er één keer overheen is gegaan. Zorg in ieder geval dat je goed blijft roeren en dat je het vuur niet te hoog hebt staan). Een pollepel is hier trouwens ideaal voor.
 
Doe de pudding in een kom of schaal. Als je houdt van een vel op je pudding dan laat je het gewoon zo, maar vind je een vel juist héél vies, doe dan huishoudfolie rechtstreeks op de pudding. Laat afkoelen en zet daarna in de koelkast (of eet het meteen op😁). Voor échte decadentie eet je dit met slagroom!
 
Echt, ik zou niet weten waarom je vla in een pak zou kopen, als je dit in 15 minuten zelf kan maken. Echt.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten