1 doosje aardbeien
1 meloen
1 doosje blauwe bessen
2 perziken
(hoeveelheden kun je natuurlijk aanpassen naar wens, je kunt ook nog ander fruit toevoegen zoals kersen, bramen etc.) In feite kun je elke soort fruit gebruiken die je wilt. Op de foto: perziken, pruimen, cantaloupemeloen en abrikozen.
Siroop:
100 gr lichtbruine basterdsuiker
klein bosje verse munt, blaadjes geplukt steeltjes bewaard)
geraspte schil en sap van 2 limoenen
1 vanillestokje, in de lengte opengesneden ,zaadjes eruit geschraapt, peul bewaard
Maak de siroop: breng de suiker en muntsteeltjes met 200 ml water aan de kook in een steelpannetje. Draai het vuur uit en voeg de limoenschil- en sap, vanillestokje- en zaadjes toe. Meng door elkaar en laat afkoelen. De siroop zal dikker worden als hij goed is afgekoeld.
Was het fruit, snijd het naar believen en verdeel over een schaal. Schenk de helft van de siroop over het fruit, dek af en laat op een koele plaats een paar uur marineren.
Strooi voor het serveren de muntblaadjes erover. Geef er naar wens yoghurt/griekse yoghurt/hangop/mascarpone/slagroom of wat je maar lekker vindt bij!
De resterende siroop kun je in een schaaltje op tafel zetten om er nog extra overheen te sprenkelen.
supersuper lekker! En als het geen zomer is, dan wordt het dat meteen! Mjammie
BeantwoordenVerwijderen