Hoofdgerecht
2-3 personen
penne
olijfolie
1 teen knoflook, fijngehakt
1-2 rode pepers, fijngehakt
350 gram verse, jonge spinazie
1/2 bakje ricotta
50 gr zachte geitenkaas (Bettine)
een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas en wat extra om te bestrooien
citroensap naar smaak
een flinke hand pijnboompitten, geroosterd
Kook de penne. Verhit intussen de olijfolie op matig vuur in een grote koekenpan of hapjespan.Voeg de knoflook en de peper toe en bak op laag vuur al roerend 2-3 min. De knoflook mag niet bruin worden.
Voeg de spinazie toe, doe het deksel op de pan en kook onder af en toe roeren in 2-3 min. tot de spinazie is geslonken maar nog mooi groen is. Als het te nat is, giet dan gewoon een beetje af. Prak de ricotta met de geitenkaas en de Parmezaan in een kom en meng het dan door het spinaziemengsel. Breng op smaak met citroensap, zeezout en zwarte peper.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de saus erover, schep het er een beetje doorheen. Bestrooi met de pijnboompitten, de extra Parmezaan en nog wat zwarte peper.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten