Hoofdgerecht
4 personen
2 rookworsten (merk naar smaak, voor mij persoonlijk toch echt Unox en niks met minder vet of verse rookworst van de slager)
1 kilo aardappels
100-150 gr gerookte spekblokjes
klont boter
2 grote,dikke preien, in ringen (bij luiheid of haast 1 zak panklare prei)
1/2 potje zongedroogde tomaten op olie, in reepjes gesneden
zout en peper
een klets melk, opgewarmd in een steelpannetje (niet laten koken)
Rookworsten bereiden zoals aangegeven op de verpakking. (Zelf vind ik in de magnetron altijd erg handig, kun je dan op het laatste moment doen als de stamppot bijna klaar is).
Aardappels schillen,wassen en in ca. 20 minuten gaar koken.Intussen in een koekenpan de spekblokjes bruin en knapperig bakken. Dan de preiringen erbij doen en bakken tot de prei een beetje zacht is geworden.
Aardappels afgieten en fijnstampen met een flinke klont boter en een klets melk zodat een smeuïge puree ontstaat.Dan het prei/spekmengsel en de gedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper en serveren met de rookworst.
Nederland oh Nederland!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten