Hoofdgerecht
2 personen
2 stevige witvisfilets (bv. kabeljauw)
olijfolie
basmatirijst voor erbij
1 limoen
80 gr geraspte kokos (uit een zakje van Conimex)
1 rode peper, fijngehakt
2 avocado's,geschild, pit verwijderd, gehakt
stukje gember van 5 centimeter, geraspt of in stukjes gesneden
flinke hand verse koriander, fijngeknipt (is makkelijker dan hakken)
1 el vissaus
1 tl suiker
Snijd voor de salsa het vruchtvlees van de limoen uit de schil. Hak grof en doe met het sap in een kom.Probeer een beetje de velletjes eruit te halen. Voeg de kokos, rode peper, avocado, gember, koriander, vissaus en suiker toe en roer door elkaar.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je de rijst hebt afgegoten kun je hem even laten staan met de deksel op de pan. In die tijd bak je de vis. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met zout en peper en bak in 5-6 minuten gaar en knapperig op hoog vuur. Laat niet te lang in de pan want dan wordt de vis droog.
Verdeel de rijst over de borden, leg de vis ernaast en schep de salsa erover.
Heel erg lekker en ideaal voor zowel zomer als winter.
En lekker slank.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten