zaterdag 3 januari 2015

Verse pasta met paddenstoelenvulling

Al een hele tijd wilde ik eens zelf gevulde pasta maken met van die wontonvelletjes die je bij de toko kunt krijgen. Dat vond ik echt iets om nu eens uit te proberen. Ik heb nu deze vulling bedacht, maar je kunt natuurlijk een miljoen andere dingen bedenken!

wontonvelletjes, ontdooid
1 doosje shiitake, in stukken gesneden
een hand geraspte parmezaanse kaas
2 tenen knoflook, fijngehakt
scheutje witte wijn
scheutje slagroom
zwarte peper en zeezout
paar takjes tijm, alleen de blaadjes

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de shiitake bruin op hoog vuur. Zet dan het vuur wat lager en doe de knoflook, tijm en peper en zout erbij. Laat een paar minuten meebakken. Zet het vuur weer hoog en blus af met een scheut witte wijn. Laat even verdampen en doe er dan een scheut slagroom bij. Laat borrelen tot het niet meer echt nat is, misschien moet je het vuur weer wat lager zetten. Roer de kaas erdoor en haal van het vuur. Doe het mengsel in een kom, misschien moet je sommige stukken paddenstoel nog wat kleiner maken.
Neem een wontonvelletje en leg een lepeltje vulling in het midden. Maak de randjes van het pastavelletje vochtig en vouw de punten naar elkaar toe zodat je een driehoekje krijgt, druk goed op elkaar want je wil niet dat het tijdens het koken in de pan water opengaat. Maak alle vulling op. Ik had 10 driehoeken.
Breng een pan water aan de kook en doe de pasta erin. Het moet 3 à 4 minuten koken. Haal de pasta met een schuimspaan uit de pan.
Doe over op een bord en giet er eventueel wat lekkere olijfolie over.

Dit gerechtje liet zich niet zo goed fotograferen, maar het was ontzettend smakelijk. Het enige wat ik jammer vond was dat er ontzettend veel wontonvelletjes in één pakje zitten en dat je die allemaal tegelijk moet ontdooien, want ze zijn te dun om van de hele stijfbevroren stapel af te kunnen halen. En aangezien je ze niet opnieuw mag invriezen zit je dus met heel veel velletjes waar je dan iets voor moet verzinnen of moet weggooien. Dat je dat vast weet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten