maandag 15 augustus 2011

Pastasalade met hollandse garnalen en avocado

4 personen

400 gr penne
4 eieren
4 bosuitjes
1 citroen
2 avocado's
4 tomaten
5 el olijfolie
mespunt suiker
1 bakje hollandse garnalen

Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Doe er eventueel wat olijfolie door en roer tijdens het afkoelen regelmatig even door om plakken tegen te gaan. Kook de eieren hard en laat schrikken onder koud water. Laat afkoelen.
Bosuitjes wassen en in ringetjes snijden.
Snijd de citroen doormidden en verdeel de ene helft in plakjes en pers de andere helft uit.
De avocado's en de tomaten in blokjes snijden.
Maak een dressing van de olijfolie, citroensap, suiker en zout en peper.
Pel de eieren en snijd elk ei in 4 parten.
Doe de penne in een kom en meng er de dressing, avocado, tomaat, garnalen en de meeste bosui doorheen.
Garneer met partjes ei, plakjes citroen en de rest van de bosui.

Ik neem regelmatig ook 2 eieren pp maar dat kun je natuurlijk aanpassen naar je smaak, evenals de hoeveelheid garnalen...

Echt een heerlijke zomermaaltijd, met een roseetje erbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen