dinsdag 5 juli 2011

de Beste tomatensalade ever


Hoofdgerecht
3 à 4 personen

een hoop verschillende, lekkere tomaten: bv Tasty Tom, cherrytomaten, San Marzano, gele cherrytomaten, Romaatjes etc. Hoeveelheid is afhankelijk van het aantal personen.
1 rode peper, fijngesneden
gedroogde oregano
zeezout
zwarte peper
een lekkere olijfolie extra vierge
2 tenen knoflook, fijngesneden
balsamicoazijn
buffelmozzarella, 1/2 bol pp (zeg ik nou een halve?? Ik gebruik eigenlijk altijd een hele pp.)
lekker vers brood voor erbij
verse basilicum

Snijd de tomaten in grove stukken, laat cherrytomaten heel of halveer ze en doe ze in een vergiet. Hang het vergiet in een kom. Bestrooi de tomaten met zeezout en hussel met je handen door elkaar. Bestrooi nogmaals met zeezout en hussel nog eens en bestrooi dan de bovenkant nog eens. Laat een half uur intrekken, hussel op de helft eens goed door elkaar boven de gootsteen. Als het goed is komt er dan al veel vocht uit en ook veel pitjes. Doe dit nogmaals als het halve uur voorbij is en doe de tomaten dan in een kom.
Doe er de rode peper en de knoflook bij en ook een flinke snuf oregano. Maak een dressing van de olijfolie en de balsamicoazijn met de peper. Zout hoeft niet meer. Roer de dressing door de salade.
Verdeel de salade over een groot bord, leg er de buffelmozzarella rondom en bestrooi met basilicumblaadjes.
Wees niet bang dat het te zout wordt! Dit is echt niet zo, het zout trekt het vocht uit de tomaten en zorgt ervoor dat de smaak heerlijk geconcentreerd wordt.



TOPFAVORIET!! Sinds jaren. Heb je dit éénmaal geprobeerd dan wil je je tomatensalade nooit meer anders. Dank je Jamie. We love you.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten