woensdag 17 augustus 2011

Tomatensoep met chorizo

4-6 personen

olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
1 bosje bladpeterselie, steeltjes en blaadjes afzonderlijk gehakt
200 gr chorizo, in plakjes
1 kg tomaten, gesneden
1 liter groentebouillon
400 gr cannellinibonen of witte bonen uit blik/pot, uitgelekt
1 stuk (oud) stokbrood of ciabatta, zonder korst, in stukjes

Bak de knoflook, peterseliesteeltjes en chorizo in de olijfolie goudbruin. Voeg de tomaten, bouillon, zout en peper toe, breng aan de kook, doe de bonen erbij en kook 15 minuten. Prak de soep grof met een pureestamper (ik let zelf altijd op dat ik de chorizostukjes wel een beetje heel laat). Doe de stukjes brood erbij en laat nog 15 minuten pruttelen.
Serveer met de peterselie.

Eén van mijn favoriete soepen, zo heerlijk zomers en makkelijk. I love you Jamie!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen