maandag 15 augustus 2011

Pruimentaart met bosbessen en amandelen

 4-6 personen

8 vierkantjes diepvriesbladerdeeg
melk, voor het bestrijken van het deeg
250 gr amandelspijs
400 gr pruimen, gehalveerd en ontpit
klontje boter, in kleine vlokjes
125 gr bosbessen (of bramen)
4 el pruimenjam of bosbessenjam of beide
25 gr amandelschaafsel

Verwarm de oven voor op 200C.
Plak 6 bladerdeegplakjes aan elkaar, 3 plakjes boven en 3 plakjes onder, zodat je een rechthoek hebt. Het is handig om dit meteen al op het te gebruiken bakpapier te doen.
Snijd van de 2 overgebleven plakjes reepjes van ongeveer 2 cm breed. Bestrijk de randen van de rechthoek met melk en bekleed de rand dan met de reepjes bladerdeeg, aldus een rand vormend.
Prik de bodem veelvuldig in met een vork.
Rol de amandelspijs uit met een deegroller tot het ongeveer de maat heeft van de deegbodem (zonder rand natuurlijk). Snijd waar nodig bij en leg de amandelspijsplak op de deegbodem. Druk de randjes goed aan.
Leg hier de halve pruimen op met de snijkant omhoog. Verdeel de boter en de bosbessen (of bramen) hierover. (Je kunt de taart tot op dit punt van tevoren maken en dan in de koelkast bewaren tot je hem gaat bakken).
Verwarm de jam met 3 el water tot vloeibaar en verdeel de helft ervan over de taart. Strooi het amandelschaafsel erover en bestrijk de randen met melk. Bak de taart 20 min. in het midden van de oven.
Haal uit de oven, verdeel de rest van de jam erover en zet nog 10-15 min terug.
Je kunt de taart warm of koud eten. Dien op met crème fraiche.

Laat die crème fraiche niet weg, het is er echt zoooooooo lekker bij!!!! En die amandelspijs!!! Hoezo decadent, walgelijk lekker gewoon!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten