woensdag 17 augustus 2011

Abrikozentaart

4-6 personen

8 velletjes bladerdeeg, ontdooid
250 gr mascarpone
paar basilicumblaadjes, fijngesneden
rasp van een 1/2 sinaasappel
10 abrikozen, ontpit en gehalveerd
2 tl rietsuiker of gewone suiker
1 el melk

Verwarm de oven voor op 200C.
Maak op een vel bakpapier van 6 velletjes bladerdeeg een rechthoek door ze aan elkaar te plakken, 3 velletjes boven en 3 onder. Snijd de overige 2 velletjes in reepjes, 4 reepjes per velletje. Bestrijk de randen van de rechthoek met melk en plak de reepjes bladerdeeg erop zodat je een rand maakt.
Prik gaatjes in de bodem met een vork.
Meng de mascarpone met de basilicum en de sinaasappelrasp en verdeel over de bodem. Verdeel er de abrikozenhelften over en bestrooi met suiker.
Bak 30-40 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is en de abrikozen zacht.

Hele simpele taart, minimale hoeveelheid werk, maximaal resultaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen