woensdag 17 augustus 2011

aardappel-peterseliesalade met geroosterde paprika en salami

4-5 personen

750 gr vastkokende aardappelen, geschild, in stukken
80 ml extra vierge olijfolie
2 el wittewijnazijn
hand bladpeterselie, fijngehakt
1/2 tl fijne suiker
100 gr groene olijven zonder pit
2 geroosterde rode paprika, in stukjes (je kunt paprika's uit pot gebruiken en naar smaak meer toevoegen dan 2)
een salamiworst, in plakjes (je kunt naar smaak ook andere droge worst gebruiken)

Kook de aardappels tot ze nét gaar zijn. Giet af, laat uitlekken en afkoelen.
Snijd de aardappels in grove stukken en meng dan alle ingrediënten door elkaar. Strooi er voor de garnering nog wat blaadjes peterselie over.

Kan overigens ook prima met rodewijnazijn.

Een simpele en heerlijke zomersalade waarbij je verder ook niets extra's hoeft te maken. Het enige wat je nog nodig hebt is een fles rosé. Of twee.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen