woensdag 17 augustus 2011

Gnocchi met worstjes-venkelragú

2-3 personen

olijfolie
1 ui, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
6 lekkere worstjes, bv catalaanse worstjes, merguez, gekruide worstjes
2 tl venkelzaad
1/2 tl chilivlokken
80 ml. droge rode wijn
500 ml passata
een pak gnocchi
gehakte bladpeterselie, voor de garnering

Verhit de olie in een grote pan op laag vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak 8 min. tot ze zacht zijn. Draai het vuur hoger en voeg de worst toe. Bak het vlees bruin en voeg dan het venkelzaad en de chilivlokken toe. Bak even een paar minuten mee en voeg dan de wijn toe. Laat een paar minuten koken en roer dan de passata erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Laat 5 min. op middelhoog vuur koken tot de saus gaar en ingedikt is.
Kook intussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat uitlekken, schep door de saus, bestrooi met peterselie en serveer.

Het helpt, maakt niet uit hoe vreselijk je dag is, of was.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen